Werkwijze

 

Werkwijze

Tijdens de opleiding tot lactatiekundige IBCLC ontstond bij mij de wens om een eigen praktijk op te gaan zetten waarin ik met passie al mijn tot nu toe opgedane kennis en ervaring in kan zetten om moeders, zoals jij, te helpen om een zo fijn mogelijke borstvoedingservaring te hebben.

Ik kan je helpen om je borstvoedingsdoelen te bereiken door jouw kennis van en over borstvoeden te vergroten, antwoord te geven op al jouw vragen en je praktisch te ondersteunen waar dat nodig is.

Je kunt bij mij terecht als

Je kunt bijvoorbeeld bij mij terecht

 • tijdens de zwangerschap als je de voorkeur geeft aan een persoonlijke voorbereiding op de borstvoedingsperiode
 • voor advies bij borstvoeding na een borstoperatie
 • als je vragen hebt over medicijngebruik bij borstvoeding
 • in de kraamtijd als je baby moeizaam of niet aan de borst drinkt (misschien heb je vlakke tepels, of heeft je baby een korte tongriem) of de melkproductie onvoldoende is of lijkt of als je overproductie lijkt te hebben
 • als je borstvoeding geeft maar het gaat niet zoals je wilt, je hebt misschien pijn of maakt je zorgen
 • als je last hebt van kloven, verstoppingen zoals een melkblaar of een borstontsteking
 • of jij en je baby nu helemaal gezond zijn
 • of dat er bij een van jullie twee (of allebei) iets speelt, van prematuriteit of dysmaturiteit tot een handicap,
 • als je vragen hebt bij het gaan combineren van borstvoeding en werk
 • wanneer je (deels) met flesvoeding wil beginnen of je borstvoeding wil afbouwen
 • wanneer je wil relacteren

Deze opsomming is zeker niet volledig dus ook als je nog andere vragen hebt, in welke fase van de borstvoedingsperiode dan ook, raad ik je aan om contact op te nemen. Het is altijd beter om uitdagingen snel aan te pakken om op die manier problemen te voorkomen!

Consulten

Een consult is altijd op afspraak, in principe op werkdagen. Bij een consult aan huis bij jou en je baby neem ik een babyweegschaal mee. Zo nodig geef ik je hand-outs met extra informatie over de uitdaging waar je mee te maken hebt.

In mijn contact met jou en je baby stel ik mij rustig op. Ik ondersteun jou in het aanleggen van je kindje met mijn handen op mijn rug.
Samen kunnen we zorgen voor de beste oplossing voor jou en je kind.

Voor elk consult geldt dat een verslag en enige nazorg via e-mail of zo nodig per telefoon inbegrepen is bij de prijs. Het verslag ontvang je doorgaans uiterlijk binnen 2 werkdagen per e-mail.

Werkgebied

Reistijd

Wanneer jouw huisadres in 30 minuten vanaf mijn praktijkadres bereikbaar is bij normaal verkeer, dan woon je in mijn werkgebied. Bij een langere reistijd reken ik €2,50 voor elke 5 minuten die ik langer onderweg ben.

Ik werk o.a. in

Aerdenhout, Akersloot, Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam*, Assendelft, Badhoevedorp, Bakkum, Bennebroek, Bergen, Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, Cruquius, Driehuis, Egmond,  Haarlem, Haarlemmerliede, Heemskerk, Heemstede, Heerhugowaard, Heiloo, Hoofddorp, Krommenie, Limmen, Overveen, Santpoort, Spaarndam, Uitgeest, Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Velserbroek, Vijfhuizen, Wijk aan Zee, IJmuiden, Vogelenzang, Zaandam

* alleen Nieuw-West, West en Zuid

Praktijkruimte

Praktijkruimte

Als jij en je kindje weer mobiel zijn is het altijd mogelijk om een consult te laten plaatsvinden in mijn praktijk in IJmuiden. In mijn huis heb ik een fijne en comfortabele omgeving gecreëerd om jou en je kindje rustig te kunnen helpen met alle vragen omtrent borstvoeding. Consulten in de praktijk hebben een gunstiger tarief.

Privacy verklaring

Privacy verklaring

Om jou goed te kunnen helpen en voor de financiële afwikkeling van ons contact/ onze overeenkomst heb ik een aantal persoonlijke gegevens van je nodig. Denk hierbij aan je adres, e-mailadres en telefoonnummer.

Bovengenoemde gegevens worden op papier genoteerd en verwerkt in het verslag. Zodra het verslag geschreven is, berg ik de papieren anamnese op in een map die achter gesloten deuren wordt bewaard.
Mijn computer waar ik de gegevens op verwerk is beveiligd voor derden.
Klantgegevens worden nooit gedeeld met anderen zonder jouw toestemming.

Het verslag is een weergave van alle gegevens die ik van je heb. Ik vraag je dit goed door te lezen en gewenste aanpassingen aan mij door te geven. Communicatie verloopt via e-mail en/of telefoon. Ik heb je toestemming nodig voor het versturen van het verslag als PDF via e-mail.

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid

Wanneer ik je geholpen heb bij de uitdagingen bij het geven van borstvoeding zou ik het heel fijn vinden als je de moeite wil nemen mijn klanttevredenheidsenquête zo eerlijk mogelijk in te vullen.

Al je antwoorden zijn anoniem en niet naar jou te herleiden. Mocht je verder contact willen naar aanleiding van je antwoorden op de enquête kun je zelf je naam bij een van de antwoorden invullen, ik zal dan contact met je opnemen.

Je vindt de vragenlijst via deze link.

Hartelijke groet, Liesbeth