Introductie

Graag wil ik mijzelf kort voorstellen. Ik ben Liesbeth van Amerongen – Koelemij en sinds 1986 werk ik als verpleegkundige met moeders en baby’s op verschillende neonatologie afdelingen. Vanaf november 2014 ben ik ook lactatiekundige IBCLC. Voor mij zijn baby’s en borstvoeding onlosmakelijk met elkaar verbonden en daarom was lactatiekundige worden voor mij een logische volgende stap. Als lactatiekundige weet ik veel over borstvoeding, en het delen van deze kennis is iets waar ik enorm veel plezier aan beleef. Daarom geef ik sinds kort ook geaccrediteerde scholing aan zorgprofessionals zoals kraamverzorgenden. Voor meer informatie hierover kun je het beste terecht op deze pagina.

Ik kwam voor het eerst met borstvoeding in contact toen ik in 1985 op de kinderafdeling ging werken. Daaraan terugdenkend constateer ik dat er sindsdien ongelofelijk veel veranderd is; vooral in de manier waarop moeders die hun kindje aan de borst willen voeden geholpen worden.
Ook op persoonlijk vlak heb ik ervaring met borstvoeding. Mijn twee dochters heb ik alle twee een half jaar of langer borstvoeding gegeven, hierbij heb ik persoonlijk ondervonden dat elk kind, en daarmee elk borstvoedingskoppel en elke borstvoedingsperiode weer heel anders is.

Door mijn werk als neonatologie verpleegkundige heb ik veel ervaring met prematuur geboren baby’s en kinderen die extra aandacht nodig hebben. Ik weet dus als geen ander dat deze kinderen in een vroeg stadium goede begeleiding nodig hebben. Daarom mag je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen, zelfs al tijdens je zwangerschap of als je kindje misschien nog in het ziekenhuis ligt.

Samen kunnen we zorgen voor de beste oplossing voor jou en je kind.